CRAMA RATESTI

DESPRE NOI

Povestea noastră a început în 2008 când am plantat primele vițe-de-vie la Rătești, județul Satu Mare. Am început cu 20 de hectare, dar anul următor, în 2009, am mai plantat alte 35 de hectare în Gereușa, iar în 2010 alte 150 în Hodișa. Azi avem un total de 205 ha pe o rază de 30 km. Avem plantate acum nouă soiuri: Riesling Italian, Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Traminer, dar și soiuri roșii: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră.

Zona Răteștiului are o veche tradiție viticolă, dar care în ultimii 20 de ani a fost uitată, plantațiile au fost abandonate și s-au distrus, mărturie tradiției viticole rămânând pivnițele de la marginea satului. Până în 1989, în această regiune au fost plantate în exclusivitate soiuri albe, dar noi am plantat o suprafață destul de generoasă și cu soiuri roșii, având convigerea că schimbările climatice au făcut ca și nordul țării să poată da vinuri roșii valoroase.

Primele vinuri le-am obținut din recolta anului 2012 într-o cramă din Ardud, la doar câțiva kilometri de Rătești, iar acum începem demersurile pentru construirea unui centru de vinificare de mare capacitate care să ajute nu doar la dezvoltarea noastră, dar și la creșterea zonei ca regiune viticolă.

Testimoniale

parerile voastre

  • am primit un vin de-al vostru de la niste prieteni si mi-a placut foarte mult. In special Feteasca Regala si Cabernetul. Abia astept sa le incerc si pe celelalte
    xaba

  • Mi-au placut foarte mult vinurile voastre, nu am mai baut pana acum vinuri din Satu Mare, sincer nici nu stiam ca se face vin in aceasta zona, dar a fost o surpriza placuta! Felicitari!
    hakkinda

Citeste mai multe 

Blog

Postari recente

La mulți ani întâi de toate și mult succes în realizarea…

Citește mai departe

Bun găsit! Ne bucurăm că în sfârșit avem ocazia să ne…

Citește mai departe